Israel bomber mål i Syria

Bekrefter hevnaksjon etter at israelsk tenåring ble drept.

BOMBET: Israelske soldater på Golanhøyden har bombet mål i Syria. Foto: EPA/ABIR SULTAN
BOMBET: Israelske soldater på Golanhøyden har bombet mål i Syria. Foto: EPA/ABIR SULTAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det israelske militæret sier at de har gjennomført bombeangrep mot ni mål inne i Syria, inkludert et militært hovedkvarter som en respons på et angrep fra syriske styrker som drepte en israelsk tenåring .

- Ni mål ble truffet, og direkte treff er bekreftet. Gårsdagens angrep var en uprovosert aggresjonshandling mot Israel, og en direkte fortsettelse av angrep nylig i det samme området. Israel vil ikke tolerere noen forsøk på å bryte med Israels suverenitet og vil handle for å beskytte sivile i den israelske staten, sier den militære talsmannen Peter Lerner, ifølge The Guardian.

Satt i bil Israelske myndigheter mener en 15 år gammel gutt ble drept i det som var et tilsiktet angrep fra syrisk side av et grensegjerde på den israelskokkuperte Golanhøyden. Gutten skal ha sittet i en bil sammen med faren, som også ble skadet i angrepet.

Årsaken til eksplosjonen, som tok livet av 15-åringen, er ikke klar, men en israelsk tjenestemann sier til nyhetsbyrået AP at bilen enten må ha kjørt over en bombe, eller blitt truffet av beskytning fra syrisk side. Det vil å så fall være første gang en israeler er drept som en følge av den blodige borgerkrigen som har herjet i Syria i tre år.

Sommerfri - I en respons til angrepet avfyrte israelske styrker våpen mot militære posisjoner i Syria. Dette var ikke ukontrollert skyting, men et tilsiktet angrep. Israelske styrker vil fortsette å passe på den nordlige grensa og reagerer på utviklingen i feltet på en passende måte, sier Lerner.

15-åringen skal være en arabisk israeler fra Galilea. Han skal ha vært med faren på jobb på det som var hans første dag i skolesommerferien.

Israel okkuperte Golanhøyden fra Syria under krigen i 1967. I 1981 annekterte Israel området, men dette er ikke anerkjent av det internasjonale samfunnet. Siden borgerkrigen i Syria har det vært noen trefninger over grensa.

BEKREFTER ANGREP: Talsmann for den israelske hæren, Peter Lerner. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
BEKREFTER ANGREP: Talsmann for den israelske hæren, Peter Lerner. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer