Innbyggerne i Gaza har gravd tunneler til Egypt. Tunnelene brukes blant annet til å smugle mat og medisiner. Arkivfoto: Scanpix/AP Photo/Kevin Frayer
Innbyggerne i Gaza har gravd tunneler til Egypt. Tunnelene brukes blant annet til å smugle mat og medisiner. Arkivfoto: Scanpix/AP Photo/Kevin Frayer Vis mer

Israel bombet 40 smuglertunneler

Brukes til å smugle mat og medisiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israelske kampfly bombet søndag nærmere 40 smuglertunnelser som forbinder Gazastripen med Egypt. Det melder BBC.


Smuglet mat og forsyninger
Smuglertunnelene ligger i Rafah-området og brukes til å smugle mat, medisiner og andre forsyninger fra Egypt og til det lutfattige Gaza, skriver NTB.
Israel mener at disse tunnelene også brukes til å smugle våpen inn i Gaza.

 

Behovet for medisiner og forsyninger ble enda mer akutt etter gårsdagens angrep som førte til at minst 280 personer ble drept. En lege ved Shifa sykehus i Gaza by forteller BBC at de nå er i ferd med å gå tomme for det aller mest nødvendige medisinske utstyret. Vann- og drivstofforyningene er også snart tomme. 


Doktor Khamis El Essi sier til BBC at mange av pasientene har flere skader, som for eksempel hode- og ryggskader. Det har også vært nødvendig å amputere kroppsdeler på flere av pasientene som ble brakt til sykehus etter de israelske angrepene.


Forsøkte å flykte til Egypt

Egypt har åpnet grensen mot Gaza ved Rafah for å kunne ta i mot de skadde fra Gaza. Men den egyptiske utenriksministeren beskylder Hamas for å holde igjen skadde palestinere, skriver BBC. Ifølge utenriksministeren står det nå livsviktig medisinsk utstyr på flyplassen El-Arish like ved grensen.


Etter at tunnelene ble bombet forsøkte flere hundre palestinere å flykte over grensen til Egypt, melder AP.  De forsøkte å ta seg over grensen på ni forskjellige steder. Dette førte til at de egyptiske grensevaktene skjøt varselskudd mot mengden.

Flere av flyktingene kastet stein på grensevaktene.


Egyptiske myndigheter har nå utkommandert mer enn 500 politifolk for å forhindre at flere krysser grensa, skriver NTB.


Skutt dusinvis av raketter

I dag har militante i Gaza skutt dusinvis av raketter mot Israel. To av rakettene traff like utenfor den største byen i den sørlige delen av Israel, Ashdod. Byen ligger 38 kilometer fra grensen mot Gaza. Rakettene fra Gaza har aldri trengt så langt inn i Israel før ifølge AP. Dette er med på å forsterke Israels bekymring over at militante fra Gaza er i stand til treffe store israelske byer med raketter. Det ble ikke meldt om alvorlige skader etter angrepet. I går ble en israeler drept i et rakettangrep, skriver nyhetsbyrået.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer