Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel bombet Beirut

Massive luftangrep mot Libanons hovedstad i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israel gjengjeldte Hizbollahs rakettangrep i går med et massivt bombeangrep mot forstedene til Beirut i natt. Forstaden Danieh er dominert av Hizbollah og ble truffet fire ganger i natt, melder AP. Ødeleggelsene skal være svært store, deler av området er jevnet med jorden.

Ifølge Libanesisk tv ble flere sivile bygninger ødelagt i angrepet, blant annet et senter for religiøs undervisning, som brant i morgentimene i dag.

Bombeangrepet var det første mot hovedstaden på en uke.

Kamper på bakken i sør

Andre israelske luftangrep ødela broer og veier nær Libanons grense til Syria og i Bekaa Valley, sørøst for Beirut.

En israelsk soldat ble drept og fire andre skadet i kamper mot Hizbollah-geriljaen i Sør-Libanon tidlig torsdag, sier kilder i det israelske forsvaret til AP.

Kampene fant sted i Ayt a-Shab, like over den libanesiske grensa. Israelske bakkestyrker inntok tirsdag den tidligere Hizbollah-kontrollerte landsbyen. Det har vært flere sammenstøt siden.

USA og Frankrike samarbeider

image: Israel bombet Beirut

Samtidig fortsetter det diplomatiske arbeidet på den internasjonale arenaen. USA og Frankrike jobber med å få til to FN-resolusjoner. Den første skal få en slutt på kampene mellom Israel og Hizbollah. Den andre tar for seg de mer langsiktige løsningene, få på plass en internasjonal styrke og sikre sikkerheten i grenseområdet.

- Ved å gjøre dette i to resolusjoner skaper vi et mer overkommelig, skritt-for-skritt arbeid som kan hjelpe saken framover. Det viktigste er å få stanset kampene raskt, uten å måtte vente på resultatet av en lang diplomatisk prosess, sier FNs visegeneralsekretær Mark Malloch Brown til AP.

Israels statsminister Ehud Olmert har imidlertidig sagt at han ikke vil stanse krigen før en internasjonal sikkerhetsstyrke er på plass i grenseområdet.

Det var planlagt et møte i dag for å drøfte en internasjonal styrke, men Frankrike nekter å delta før et politisk rammeverk er på plass og styrken har et klart mandat. Møtet er nå utsatt.

KLAR TIL KAMP: Israelske soldater samlet seg i går kveld ved grenseområdet mellom Israel og Libanon. I natt og i morgentimene i dag har det vært flere harde kamper på bakken i Sør-Libanon. Foto: Scanpix/Reuters
KLAR TIL KAMP: Israelske soldater samlet seg i går kveld ved grenseområdet mellom Israel og Libanon. I natt og i morgentimene i dag har det vært flere harde kamper på bakken i Sør-Libanon. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer