Israel bombet «buffersone» på Gaza

14-åring alvorlig såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israel har avfyrt granater mot en nyopprettet buffersone nord på Gazastripen. Buffersonen skal hindre militante palestinske grupperinger å skyte raketter mot landsbyer på den israelske siden av grensen.

Den 2,4 kilometer lange buffersonen ble opprettet i går klokka 18 norsk tid. Like etter kunne de første eksplosjonene høres. Minst tolv granater skal være avfyrt, skriver Reuters.

To palestinere ble såret i angrepet, deriblant en fjortenårig palestiner som måtte opereres.Vitner skal ha observert et rakettoppskytningsteam i nærheten.

- Stopper ikke volden

Palestinske myndigheter har tidligere tilbakevist ideen om en buffersone langs grensen. De ønsket heller at Israel skulle oppta fredsforhandlingene.

- Buffersoner, militarisme, raid, angrep og likvidasjoner vil bare føre til flere voldshandlinger og hevnaksjoner, sier sjefsforhandler Saeb Erekat til BBC.

Mange palestinere ser dessuten på buffersonen som et forsøk på å gjenokkupere land som var okkupert i 38 år. Fremdeles er grensene, kystlinjen og luftrommet over Gaza under israelsk kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer