Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel bombet hovedflyplassen i Beirut

Minst 22 sivile skal være drept i nattlige angrep i Sør-Libanon, blant dem en familie på 12.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israelske fly bombet fra klokka 04 norsk tid flere rullebaner på den  internasjonale flyplassen i Beirut, Libanons hovedstad. Flyplassen er nå stengt, melder nyhetsbyrået AP.

Flere sivile rutefly som var på vei måtte omdirigeres til Kypros. Det skal kun være rullebanene som er rammet, og terminalbygningen er ikke skadet.

Angrepene mot libanesiske mål etter at to israelske soldater ble tatt til fange av Hizbollah i går, har blitt trappet kraftig opp.Ifølge AP ble minst 22 sivile drept i natt.

Blant ofrene er ifølge libanesisk TV en familie på 12 i landsbyen Dweir. En libanesisk sjeik, hans kone og deres åtte barn ble drept da en israelsk rakett rammet huset deres, opplyser politikilder til Reuters. Flere titall andre ble såret i angrepet. 

I dag tidlig skal Israel også ha truffet lokalene til Hizbollahs fjernsynsstasjon al-Anmar TV med en rakett, men propagandakanalen er ennå på lufta.

Samtidig kommer det nå nye meldinger om at flere raketter fra Hizbollah har slått ned i den nordisraelske byen Nahariya. Minst én person, en 40 år gammel kvinne, skal ifølge avisa Haaretz være død.

Det er nå på det rene at åtte israelske soldater ble drept i det samme angrepet som tidlig i går førte til at to soldater havnet i Hizbollahs fangenskap. Den israelske statsministeren Ehud Olmert har lovet at responsen skal bli «svært smertefull».

Kort tid etter rakettene fra libanesisk side av grensa slo ned i Israel, startet i går formiddag jakten på Hizbollah-militsen, med jagerfly, stridsvogner og artilleri.

TRAPPER OPP ANGREP: Israel fortsetter hevnen etter gårsdagens Hizbollah-angrep med økt styrke. Foto: SCANPIX/REUTERS
TRAPPER OPP ANGREP: Israel fortsetter hevnen etter gårsdagens Hizbollah-angrep med økt styrke. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Samtidig fortsatte i natt de israelske angrepene i Gaza i forbindelse med at en palestinsk gruppe for drøyt to uker siden tok en 19 år gammel israelsk soldat til fange.

Dagbladet.no følger utviklingen i Libanon.

image: Israel bombet hovedflyplassen i Beirut
<B>LAMMET HOVEDFLYPLASS:</B> Libanesisk tv viste i dag morges røyk som steg opp fra rullebanene som ble bombet på den internasjonale lufthavnen, som ligger i en Hizbollah-kontrollert forstad til den libanesiske hovedstaden.
<B>MANGE DREPTE OG SKADDE:</B> Flere sivile både i Israel og Libanon ble ofre for angrepene i natt og i morgentimene. Her libaneseren Ali al Beirouty på et sykehus i Mrjaoun.