- Israel bombet småbarn mens de sov

Amnesty slår fast omfattende krigsforbrytelser og menneskerettighetsbrudd i Gaza-konflikten.

300 BARN DREPT: Her ligger ei palestinsk jente på sykehus etter et israelsk bombeangrep. Amnesty har dokumentert omfattende brudd på menneskerettighetsforbrytelser. Foto: AP Photo/Eyad Baba/Scanpix
300 BARN DREPT: Her ligger ei palestinsk jente på sykehus etter et israelsk bombeangrep. Amnesty har dokumentert omfattende brudd på menneskerettighetsforbrytelser. Foto: AP Photo/Eyad Baba/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Israelske soldater står ifølge Amnesty International bak drapene på omkring 300 palestinske barn og flere hundre andre ubevæpnede sivile palestinere.

Israel bombet sivile hjem mens hele familier lå og sov, barn ble drept i bombeangrep mens de lekte og ambulanser skal ved gjentatte anledninger ha blitt bombet med pasienter i bilen.

Organisasjonen kommer med kraftige anklager mot Israel i en ny rapport, som dokumenterer omfattende brudd på menneskerettighetene under krigen i Gaza.

Hvitt fosforIfølge en kortversjon av den 117 sider lange rapporten, publisert på organisasjonens nettsider, ble de sivile ofrene tatt av dage både med høy- og lavpresisjonsvåpen.

Droner, som gir brukeren mulighet til å kartlegge målet i detalj, ble brukt mot sivile mål.

Israel har innrømmet bruk av hvitt fosfor. Men da han ble konfrontert med funnet, som først ble rapportert av britiske The Times, forklarte talsmannen Yigal Palmor at all bruken var i henhold til internasjonale regler.

Hvitt fosfor forårsaker alvorlige brannskader og er svært vanskelige å behandle, blant annet fordi fosforsårene fortsetter å brenne om de kommer i kontakt med luft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer