OKKUPERT LAND: Bosetningen Gilo ligger på det FN anser som okkupert land i Øst-Jerusalem. Israelske myndigheter godkjenner nå byggingen av flere hundre nye boliger her. AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI
OKKUPERT LAND: Bosetningen Gilo ligger på det FN anser som okkupert land i Øst-Jerusalem. Israelske myndigheter godkjenner nå byggingen av flere hundre nye boliger her. AFP PHOTO/AHMAD GHARABLIVis mer

Israel bygger videre på okkupert land

Bosetningen Gilo i Øst-Jerusalem skal gi husly til 40 000 personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge komiteen kan prosjektet fortsette uten nevneverdige endringer i planene som er lagt fram, meldte israelsk radio første juledag.

Komiteen er ventet å gi sin endelige tilslutning til prosjektet i løpet av de nærmeste månedene. Deretter vil Israels boligdepartement legge ut prosjektet på anbud.

Gilo er en bosetting med om lag 40.000 innbyggere, de fleste jøder, i den sørvestlige delen av Øst-Jerusalem. Den er bygget på et område som ble okkupert under seksdagerskrigen i 1967 og siden annektert av Israel.

Verdenssamfunnet har ikke anerkjent annekteringen og anser bosetningen som ulovlig.

Israel mener imidlertid at Gilo er en integrert del av byen som landet regner som sin egentlige hovedstad, men som også palestinerne ønsker som hovedstad.

Gilo-prosjektet kommer i tillegg til en rekke andre israelske byggeprosjekter på okkupert territorium, hvorav flere ligger i nærheten av Øst-Jerusalem.

(NTB)