Israel diskriminerer systematisk kristne, muslimer og kvinner

Ifølge ny rapport fra amerikansk UD.

FÅR KRITIKK: Her anholder israelske soldater en ung palestiner etter fredagsbønnen i gamlebyen i Jerusalem en oktoberdag i 2001. Nå får religionsfriheten i Israel skarp kritikk. Israel diskriminerer systematisk kristne og muslimer, kvinner og etniske minoriteter, slår amerikansk UD fast. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein/Scanpix
FÅR KRITIKK: Her anholder israelske soldater en ung palestiner etter fredagsbønnen i gamlebyen i Jerusalem en oktoberdag i 2001. Nå får religionsfriheten i Israel skarp kritikk. Israel diskriminerer systematisk kristne og muslimer, kvinner og etniske minoriteter, slår amerikansk UD fast. Foto: REUTERS/Evelyn Hockstein/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Israel diskriminerer systematisk kristne og muslimer, kvinner og etniske minoriteter, slår amerikansk UD fast i en ny rapport.

Muslimer, kristne, konverterte jøder og medlemmer av andre religiøse minoriteter i Israel, nektes de samme rettighetene som jøder, heter det i den årlige rapporten om religionsfrihet i verden.

Den israelske anerkjenner heller ikke offisielt andre hellige steder enn jødiske, og lite blir gjort for å beskytte kristne og muslimske helligdommer, går det videre fram.

Diskriminerer

Drøyt 20 prosent av befolkningen i Israel er ikke-jøder, og av disse er 16,5 prosent sunnimuslimer, 2,1 kristne og 1,7 drusere.

De ultraortodokse jødene utgjør bare 7 prosent av befolkningen, mens de ortodokse utgjør 10 prosent.

Den israelske stat bidrar likevel med betydelig mer til disse gruppene og deres institusjoner, enn til noen andre, går det videre fram.

Dette skjer til tross for at 44 prosent av israelerne definerer seg selv som ikke-religiøse/sekulære, går det fram av rapporten.

Ultraortodokse

- Medlemmer av religiøse grupper som ikke anerkjennes, særlig evangelisk kristne, har problemer med å få vielsesattest og begravelsesstøtte, og det samme har jøder som ikke er religiøse nok etter de ortodokses oppfatning, går det fram av rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer