Israel drepte mange sivile

Av 366 palestinere drept i år er over 40 prosent av dem sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israelske styrker har drept 366 palestinere i år, og over 40 prosent av dem var ubevæpnede sivile som ikke på noen måte var involvert i kamphandlinger.

53 av de drepte palestinerne var mindreårige, viser årsrapporten til den israelske menneskeretts- organisasjonen BTselem.

Sju sivile israelere og fire soldater er drept av militante palestinere i år, og dette er det laveste antallet siden intifadaen startet i 2000. Bekymringsfull Selv om antallet drepte har falt, dokumenterer BTselems rapport på mange områder en bekymringsfull utvikling i de okkuperte områdene.

Antallet israelske bosettere økte med 4,5 prosent i 2007 og antallet palestinske hus som ble revet i det okkuperte Øst-Jerusalem økte med 38 prosent.

Antallet palestinske fanger i såkalt administrativ forvaring, som ikke får prøvd sine saker for en domstol, økte med 13 prosent i året som gikk.

Drøyt 520 israelske veisperringer gjør det fortsatt umulig for palestinerne å bevege seg fritt på Vestbredden, til tross for løfter fra israelske myndigheter.

Grov diskriminering Palestinerne på Vestbredden utsettes også fortsatt for grov diskriminering når det gjelder tilgang på vann, noe som forårsaker store vansker om sommeren, heter det i BTselems årsrapport.

Også på andre områder bidrar Israel til å gjøre livet svært vanskelig for mange palestinere, konstaterer den israelske menneskerettsorganisasjonen, som blant annet støttes av norske myndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer