- Israel dypt skuffet over norske myndigheter

Bør ikke blande seg inn i Israels sikkerhetsvurderinger.

PÅ JOBB I GAZA:  Mads Gilbert undersøker et av de mange barna som ble skadd under den massive bombingen av Gaza i sommer. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
PÅ JOBB I GAZA: Mads Gilbert undersøker et av de mange barna som ble skadd under den massive bombingen av Gaza i sommer. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Israelske myndigheter er opprørt over hvordan norske myndigheter har opptrådt i forbindelse med at Mads Gilbert er utestengt fra Gaza. 

Det var fredag i forrige uke at VG skrev at Gilbert er utestengt fra Gaza på livstid. Den norske ambassaden i Tel Aviv har tatt opp utestengelsen med israelske myndigheter. Det har ikke falt i god jord i israelsk UD.

- Det er beklagelig at norske myndigheter har bestemt seg for å blande seg inn i hvordan Israel, som et suverent land, arbeider med sine sikkerhetsutfordringer. Enhver som er kjent med virkeligheten på bakken, spesielt under og etter operasjonen «Protective Edge», når en tredjedel av befolkningen var under daglige angrep, må skjønne at Israel ikke tar, eller vil ta, sikkerheten sin lett. Våre sikkerhetsbetraktninger er for sensitive og for viktige til å bli politisert. Å insinuere at denne avgjørelsen var noe annet enn profesjonell, er dypt skuffende, skriver israelsk utenriksdepartement i en e-mail.

- Ingen martyr Talsmannen Emmanuel Nahshon utdyper overfor Dagbladet:

- Norske myndigheter behandler nesten doktor Gilbert som en martyr, noe han ikke er. Derfor kommer vi med denne klare meldingen til skandinavisk presse, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer