BRANN: Palestinske brannmenn prøver å slukke en brann som oppstod etter et israelsk luftangrep mot en bygning hvor det blant annet befant seg en rekke internasjonale medieorganisasjoner i Gaza by i dag. Foto:  REUTERS / Suhaib Salem / NTB scanpix
BRANN: Palestinske brannmenn prøver å slukke en brann som oppstod etter et israelsk luftangrep mot en bygning hvor det blant annet befant seg en rekke internasjonale medieorganisasjoner i Gaza by i dag. Foto: REUTERS / Suhaib Salem / NTB scanpixVis mer

- Israel er en terrorstat som massakrerer uskyldige barn

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan tordner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erdogan kom med bredsiden under en tale til religiøse ledere fra muslimske land som møttes i Istanbul mandag.

Den tyrkiske statsministeren beskylder FNs sikkerhetsråd for å se bort fra lidelsene til verdens muslimer og krever «oppriktig handling» for å få stanset Israels angrep.

- De som knytter islam til terrorisme, lukker øynene for massedrap på muslimer, for massakren på barna på Gazastripen. Av den grunn sier jeg at Israel er en terrorstat og handlingene terrorisme, sa Erdogan i talen.

Tyrkia var for noen år tilbake Israels næreste allierte i Midtøsten, men Gaza-krigen for fire år siden satte forholdet på prøve. Blant annet stormet Erdogan ut av en paneldiskusjon med Israels president Shimon Peres på grunn av bombingen av Gazastripen. Bedre ble det ikke da israelske kommandosoldater stanset en flotilje med kurs for Gazastripen i mai 2010, en aksjon der ni tyrkere ble drept.

Erdogan avslørte også at han ikke har særlig tillit til FN.

- Skjebnen til sju milliarder mennesker avhenger av hva lederne av fem land sier, påpekte Erdogan og klaget over at ingen muslimske land er representert i Sikkerhetsrådet.

- Spør du meg om jeg stoler på FN, så er svaret at det gjør jeg ikke. Det er en konstruksjon som ble skapt i krigstid, og sammensetningen i dag er ikke rettferdig, fremholdt Erdogan.

(NTB)

MISFORNØYD: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP / NTB scanpix
MISFORNØYD: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer