Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Israel er et råttent, dødt tre»

Nye harde utfall fra Irans president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Iran nekter å bøye seg for FN

(Dagbladet.no): Irans president Mahmoud Ahmadinejad kom med nye harde utfall mot Israel på en konferanse til støtte for palestinerne i Teheran i dag.


- Israel er et råttent dødt tre som vil bli utryddet av en storm, sa presidenten til konferansen, melder AP.

Uttalelsen kommer etter at iranske myndigheter tirsdag kunngjorde at landets atomteknikere har klart å finne en metode for å anrike uran slik at det kan brukes til energiproduksjon.

- Situasjonen er helt forandret. Vi er en atommakt, sa president Mahmoud Ahmadinejad ifølge Reuters.

- Vil bli utryddet

- Lik det eller ikke; sionistregimet er på vei mot total utryddelse, sa Irans president i dag.

Onsdag uttalte den israelske generalen Amos Yadlin, som leder Israels militære etterretning, at Iran kan utvikle en atombombe i løpet av tre år, eller utgangen av dette tiåret.

GÅR HARDT UT: Irans president Mahmoud Ahmadinejad hevdet Israel vil bli utryddet på en konferanse i dag. Foto: Vahid Salemi/AP
GÅR HARDT UT: Irans president Mahmoud Ahmadinejad hevdet Israel vil bli utryddet på en konferanse i dag. Foto: Vahid Salemi/AP Vis mer

Dermed ser det ikke ut til å være noen forandring på den stadig mer tilspissede retorikken mellom Iran på den ene siden, og Israel, USA og EU på den andre.

Sikkerhetsrådet har gitt Iran frist til 28. april for å avslutte programmet for å anrike uran. Dette har til nå blitt avvist av de iranske lederne. Likevel sier både Ahmadinejad og sjefen for Det internasjonale atomenergibyrå (IAEA) Mohamed ElBaradei at møtene mellom de to partene vil fortsette.

- Har ikke noe valg.

Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice ga tordag uttrykk for at hun var sikker på Iran ville gi seg.

- Jeg er sikker på at vi vil finne tiltak som vil sikre at Iran forstår at de ikke har noe valg, sa Rice til Reuters reportere torsdag.

Hun ønsker nå at Sikkerhetsrådet skal vedta tiltak mot Iran.

Russland og Kina, som spiller nøkkelroller i konflikten mellom Iran og Vesten, er motstandere av sanksjoner eller militære aksjoner mot Iran.

«Israel er et råttent, dødt  tre»
- IRAN VIL GI SEG: Condoleezza Rice vil tvinge Iran til å bøye av.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling