Israel er klar til å sprenge mer

Israelske styrker så ved midnatt ut til å gjøre klart for å sprenge nabobygningen til hovedkvarteret der Yassir Arafat og hundrevis av palestinere sitter innesperret vi Ramallah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle i hovedkvarteret, også president Arafat, ble bedt av soldatene om å komme ut med hendene i været før de setter i gang «en stor eksplosjon». Men Arafat er ikke den som overgir seg.

- Vi er rede til fred, men ikke til kapitulasjon. Og vi vil ikke gi fra oss Jerusalem eller et sandkorn av vår jord som er garantert oss av folkeretten, het det i en uttalelse fra Arafat tidligere på gårsdagen.

Israelske soldater kunne ses fra Arafats kontor, mens de så ut til å legge sprengstoff rundt og i nabobygningen, som inneholder et konferanse-senter og som huset Arafats livgarde, Styrke 17. Det var ved midnatt ikke klart om denne bygningen var tømt for folk.

Alle i nabolaget ble varslet av israelske soldater i går kveld. De ble bedt om å åpne vinduene og slokke alle lys. Et stort antall sjukebiler kom til området.

De sanitære forholdene inne i Yassir Arafats hovedkvarter er skrekkelige. I går skrudde de israelske styrkene av vannet i springen, mens de utenfor fortsatte å sprenge og rive bygninger.

Israelske stridsvogner sto i går bare ti meter utenfor vinduet til Arafats kontor.

- Dersom presidenten tok en titt ut av vinduet, ville han se rett i et kanonløp, sa folk som på åstedet i går.

Arafat og de andre har bare én etasje hvor de nå kan oppholde seg. Alle tilbyggene til hovedbygningen til Arafats kontor, var revet.