Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel fjerner aldersgrense ved al-Aqsa-moskeen

Forsøker å dempe spenningene i Israel og Palestina.

INGEN ALDERSGRENSE: Israelsk politi har fjernet aldersgrensen for å besøke al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem. Dette skjer etter flere uker med forverring av spenningene mellom Israel og Palestina. Foto: AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI
INGEN ALDERSGRENSE: Israelsk politi har fjernet aldersgrensen for å besøke al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem. Dette skjer etter flere uker med forverring av spenningene mellom Israel og Palestina. Foto: AFP PHOTO/AHMAD GHARABLI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk politi sier de har opphevet aldersgrensen under fredagsbønnen ved al-Aqsa-moskeen i gamlebyen i det annekterte Øst-Jerusalem.

Ingen under 50 år Israel gjeninnførte nylig en lov om at ingen under 50 år fikk besøke moskeen, men dette er nå opphevet. Det er første gang på flere uker at Israel lemper på restriksjonene for palestinske menn som vil be på Haram al-Sharif.

Aldersgrensen ble innført i september da det brøt ut en rekke sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelsk politi i det svært spente området.

Intenst diplomatisk arbeid Kunngjøringen fra israelsk politi fredag morgen kommer samtidig som det pågår et intenst diplomatisk arbeid for å dempe spenningene i Israel og Palestina. Rundt 50 palestinere og ti israelere har mistet livet i volden i området den siste måneden.

De fleste av de israelske ofrene er drept i knivstikkingsangrep med palestinske gjerningspersoner.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling