- Israel forberedt på masseinnvandring

Statsminister Netanyahu inviterer hjem etter ny terror mot jøder.

INVITERER JØDER HJEM:  Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister  Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix.
INVITERER JØDER HJEM: Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppfordrer alle europeiske jøder til å flytte hjem til Israel etter terrorangrepet mot synagogen i København natt til søndag.

- Israel er vårt hjem. Vi forbereder oss på å ta i mot masseinnvandring fra Europa, sa Netanyaha i en uttalelse etter terroren i København.

Netanyahus uttalelse er en gjentakelse av oppfordringene om å «komme hjem»  etter terroranslagene i Paris tidlig i januar der i alt 17 mennesker mistet livet.

Fire av dem var jøder som omkom i på et jødisk supermarked. Likene av de fire ble seinere fraktet til Israel og gravlagt der.

- Til jøder i Europa og til jøder over hele verden vil jeg si at Israel venter på dere med åpne armer, sa han etter terroranslagene i Paris.

Fond på 350 millioner I dag opplyste han at den israelske regjeringen har satt av om lag 350 millioner norske kroner for å oppmuntre til at immigranter fra Frankrike, Belgia og Ukraina skal få plass i Israel.

Han spesifiserte ikke om immigrantbevilgningen skal brukes til nye bosettinger eller andre konkrete tiltak.Israel passerte i åtte millioner innbyggere i 2013 - en økning på 1,7 millioner bare siden 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.