INVITERER JØDER HJEM:  Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister  Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix.
INVITERER JØDER HJEM: Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

- Israel forberedt på masseinnvandring

Statsminister Netanyahu inviterer hjem etter ny terror mot jøder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppfordrer alle europeiske jøder til å flytte hjem til Israel etter terrorangrepet mot synagogen i København natt til søndag.

- Israel er vårt hjem. Vi forbereder oss på å ta i mot masseinnvandring fra Europa, sa Netanyaha i en uttalelse etter terroren i København.

Netanyahus uttalelse er en gjentakelse av oppfordringene om å «komme hjem»  etter terroranslagene i Paris tidlig i januar der i alt 17 mennesker mistet livet.

Fire av dem var jøder som omkom i på et jødisk supermarked. Likene av de fire ble seinere fraktet til Israel og gravlagt der.

- Til jøder i Europa og til jøder over hele verden vil jeg si at Israel venter på dere med åpne armer, sa han etter terroranslagene i Paris.

Fond på 350 millioner
I dag opplyste han at den israelske regjeringen har satt av om lag 350 millioner norske kroner for å oppmuntre til at immigranter fra Frankrike, Belgia og Ukraina skal få plass i Israel.

Han spesifiserte ikke om immigrantbevilgningen skal brukes til nye bosettinger eller andre konkrete tiltak.

Israel
passerte i åtte millioner innbyggere i 2013 - en økning på 1,7 millioner bare siden 2005.

I uttalelsen i dag sa Netanyahu at ekstrem islamistisk terror igjen har rammet Europa og jøder er drept igjen bare fordi de er jøder.

Sliter hjemme
Mens Netanyahu og hans regjering lager planer for jøder under press i andre land, har statsministeren nok å håndtere av egne utfordringer, bare en måned før valget.

Både han og kona er i den israelske riksrevisoren skarpe søkelys for overdrevent privat forbruk av skattebetalernes penger.