- Israel forberedt på masseinnvandring

Statsminister Netanyahu inviterer hjem etter ny terror mot jøder.

INVITERER JØDER HJEM:  Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister  Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix.
INVITERER JØDER HJEM: Det var under den ukentlige regjeringskonferansen søndag at statsminister Benjamin Netanyahu gjentok oppfordringen til truede jøder over hele verden til å komme hjem. Her i midten sammen med etterretningsminister Yuval Steinitz (til venstre) og kabinettsekretær Avichai Mendelblit. Foto: Abir Sultan, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israels statsminister Benjamin Netanyahu oppfordrer alle europeiske jøder til å flytte hjem til Israel etter terrorangrepet mot synagogen i København natt til søndag.

- Israel er vårt hjem. Vi forbereder oss på å ta i mot masseinnvandring fra Europa, sa Netanyaha i en uttalelse etter terroren i København.

Netanyahus uttalelse er en gjentakelse av oppfordringene om å «komme hjem»  etter terroranslagene i Paris tidlig i januar der i alt 17 mennesker mistet livet.

Fire av dem var jøder som omkom i på et jødisk supermarked. Likene av de fire ble seinere fraktet til Israel og gravlagt der.

- Til jøder i Europa og til jøder over hele verden vil jeg si at Israel venter på dere med åpne armer, sa han etter terroranslagene i Paris.

Fond på 350 millioner I dag opplyste han at den israelske regjeringen har satt av om lag 350 millioner norske kroner for å oppmuntre til at immigranter fra Frankrike, Belgia og Ukraina skal få plass i Israel.

Han spesifiserte ikke om immigrantbevilgningen skal brukes til nye bosettinger eller andre konkrete tiltak.Israel passerte i åtte millioner innbyggere i 2013 - en økning på 1,7 millioner bare siden 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer