ETTERLYST: En britisk domstol har utstedt arrestordre på Israels tidligere utenriksminister Tzipi Livni. Hun var utenriksminister under den tre uker lange Gazakrigen som kostet over 1.300 palestinere livet. Rapporter fra FN og en rekke menneskerettighetsorganisasjoner har anklaget Israel for krigsforbrytelser under offensiven. Foto: AFP
ETTERLYST: En britisk domstol har utstedt arrestordre på Israels tidligere utenriksminister Tzipi Livni. Hun var utenriksminister under den tre uker lange Gazakrigen som kostet over 1.300 palestinere livet. Rapporter fra FN og en rekke menneskerettighetsorganisasjoner har anklaget Israel for krigsforbrytelser under offensiven. Foto: AFPVis mer

Israel fordømmer arrestordre

Regjeringen i Israel fordømmer arrestordren mot den tidligere israelske utenriksministeren Tzipi Livni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Storbritannias utenriksminister David Miliband lover å rydde opp.

«Absurd»
En talsmann for det israelske utenriksdepartementet kritiserte tirsdag den britiske arrestordren i svært harde ordelag.


Ordren ble utstedt av en domstol i London sist helg, med henvisning til Livnis rolle under den israelske krigføringen i Gazastripen sist vinter.

- Israel avviser det kyniske juridiske utspillet fra den britiske domstolen mot opposisjonsleder Livni, sa talsmannen for utenriksdepartementet i Jerusalem. 

Statsminister Benjamin Netanyahus kontor fordømte arrestordren som «absurd».

KrigsforbrytelserLivni var utenriksminister under den tre uker lange Gazakrigen som kostet over 1.300 palestinere og 13 israelere livet.

Rapporter fra FN og en rekke menneskerettighetsorganisasjoner har anklaget Israel for krigsforbrytelser under offensiven.

- Offensiven i Gaza var nødvendig og oppfylte sin hensikt, nemlig å gjenopprette de israelske styrkenes evne til å avskrekke fra aggresjon. Israel må gjøre det som er riktig for landet, sa Tzipi Livni etter den omstridte operasjonen.

Hastesak Utenriksminister Miliband sa tirsdag kveld at de britiske myndighetene nå vurderer mulighetene for å endre den rettslige behandlingen av denne typen spørsmål.
Livni-affæren har status som hastesak, tilføyde han.
(NTB)