Israel fortsetter flyangrep mot Libanon

Israelske fly angriper mål i Libanon for tredje kveld på rad, og truer med å «sette Libanon i brann» dersom geriljaen svarer med raketter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyangrepene er del av Israels kraftigste bombing av Libanon på åtte måneder, og kommer som hevn for Hizbollah-geriljaens drap på seks israelske soldater de siste to ukene.

Ifølge den israelske hæren var de siste angrepene rettet mot «terroristmål». I går ble tre kraftverk i Libanon bombet.

Både Israel og den libanesiske Hizbollah-bevegelsen har truet med nye angrep mot sivile mål etter opptrappingen av utmattelseskrigen i Sør-Libanon de siste dagene.

- Hvis Hizbollah sender Katjusja-raketter mot Nord-Israel, skal Libanons jord brenne, sa utenriksminister David Levy på et møte med utenlandske diplomater tidligere i dag.

- Jeg ber syrerne om å bevise sine fredelige hensikter. Hvis de vil, kan de kontrollere denne organisasjonen (Hizbollah), sa han.

Sent i går kveld ble fire libanesiske teologistudenter såret da israelske helikoptre angrep en leilighet i kystbyen Tyr i Sør-Libanon, der Hizbollah drev skole. Leiligheten lå i en boligblokk i 11. etasje og ble totalt rasert i angrepet.

(NTB)