Israel frasier seg ansvar for Gaza

Vil bryte kontakten med området, sier landets viseforsvarsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israel frasier seg ansvaret for Gazastripen og vil bryte kontakten med området, sier landets viseforsvarsminister. Titusenvis av palestinere fortsetter å strømme over grensen til Egypt.

Viseforsvarsminister Matan Vilnai sa torsdag til den israelske hærens kringkasting at regjeringen i Jerusalem ønsker å «kutte forbindelsene» til Gaza. Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det ikke umiddelbart klart hva Vilnai la i dette.

- Vi må forstå at når Gaza er åpent for motparten, betyr det at vi ikke lenger har ansvar for området. Derfor ønsker vi en frakobling fra området, framholdt den israelske politikeren i intervjuet med hærens radio.

Titusener av palestinere sto grytidlig torsdag morgen klare til å ta seg igjennom hullene i grensemuren mellom Gazastripen og Egypt, meldte nyhetsbyrået AP. Natt til onsdag ble det sprengt flere åpninger i grensesperringene.

Deretter rullet bulldosere kjørt av maskerte menn inn og fjernet rundt to tredeler av metallgjerdet og piggtråden som hadde sperret grensen. Lykkelige palestinere stormet så inn i Egypt på vei for å handle i byen El Arish 4 mil unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer