Israel gikk til hevnangrep i natt

Ukjent skadeomfang. Én israelsk soldat drept i går.

RAFAH: Det skal ha vært tilsammen tre nagrep mot smuglertunneler ved Rafah som ble bombet av isrealske fly som et hevnangrep i natt. Dette bildet er tatt fra et annet angrep i Rafah tidligere. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix
RAFAH: Det skal ha vært tilsammen tre nagrep mot smuglertunneler ved Rafah som ble bombet av isrealske fly som et hevnangrep i natt. Dette bildet er tatt fra et annet angrep i Rafah tidligere. Foto: AP Photo/Khaled Omar/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I natt ble flere smuglertunneler mellom Gaza og Egypt angrepet av israelske flyangrep.

Angrepet var et rent hevnangrep på gårsdagens angrep mot et sikkerhetsgjerde der én israelsk soldat ble drept og tre andre skadet.

- Flyangrepet var et svar på tirsdagens angrep, uttaler det israelske militæret i dag.

De første rapportene etter nattens angrep tyder på at ingen ble skadd, men dette er ikke bekreftet.

Flyktet fra sine hjemIfølge Reuters beskriver vitner og Hamas-tilhengere i Rafah, der angrepet skjedde, at israelske fly angrep tre ganger og at sivile flyktet i panikk for å unngå angrepene.

Tunnelene, som blant annet brukes til å smugle våpen, men også mat og forsyninger, har vært et yndet mål for den israelske siden helt siden krigen brøt ut like før nyttår.

Gårsdagens og nattens angrep var de første etter at våpenhvilen trådte i kraft.

Sårbar våpenhvileNattas angrep skjedde bare timer før den amerikanske spesialutsendingen George Mitchell kommer til Midtøsten. Tidligere i går skjøt israelske luftstyrker mot en militant på en motorsykkel, som de mente var med på Hamas-angrepet, like ved Khan Yunis i Gaza.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer