Israel gikk ut av tre byer - og inn i én

Sent i går kveld trakk israelerne seg ut av tre landsbyer. I løpet av natten rullet så nye tanks inn i en palestinsk by, denne gang Bir Zeit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge palestinske sikkerhetskilder omringet stridsvognene det store universitetet i byen, og rykket også fram mot sentrum av byen, der soldater okkuperte politistasjoner og kontorer tilhørende sikkerhetsstyrkene.

Det ble ikke meldt om kamper, motstand eller sårede.

Operasjonen ble gjennomført bare noen timer før USAs utenriksminister Colin Powell skulle ankomme Israel for å prøve å mekle fram en israelsk tilbaketrekning. USA leder de internasjonale anstrengelsene for å overtale Israel til å avblåse offensiven.

Sent onsdag kveld kunngjorde Israel at styrkene var trukket ut av tre mindre landsbyer - Kabatiyeh, Yatta og al-Shmona. Men tidligere beskyldte en palestinsk talsmann israelerne for lureri da de sa de hadde trukket seg ut av Qalqilya og Tulkarem.

Israelske styrker fortsetter å okkupere de selvstyrte palestinske byene Betlehem, Jenin, Nablus og Ramallah, og statsminister Ariel Sharon har lovet å fortsette offensiven «til jobben er gjort», trass i press fra USA og det øvrige internasjonale samfunn.

(NTB-AFP)