GRØNT LYS: Statsminister Benyamin Netanyahu (t.h.) tok imot USAs Midtøsten-utsending George Mitchell i Jerusalem i går. Joe Biden ankommer i dag, og Israel gjør det klart at de gir grønt lys for en ny bosetning på Vestbredden. Foto: EPA/Scanpix
GRØNT LYS: Statsminister Benyamin Netanyahu (t.h.) tok imot USAs Midtøsten-utsending George Mitchell i Jerusalem i går. Joe Biden ankommer i dag, og Israel gjør det klart at de gir grønt lys for en ny bosetning på Vestbredden. Foto: EPA/ScanpixVis mer

Israel gir grønt lys for utbygging av bosetning

Samtidig som USA besøker Jerusalem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Israel har gitt grønt lys for bygging av 112 nye boliger i en jødisk bosetning på Vestbredden. Tillatelsen gis til tross for at israelerne har innført delvis stans i denne typen byggevirksomhet.

De nye boligene skal oppføres i bosetningen Beitar Ilit nær byen Betlehem, sa den israelske miljøvernministeren Gilad Erdan mandag.

Israels utbygging av bosetninger betraktes som det viktigste hinderet for nye fredsforhandlinger med palestinerne.

De nye israelske planene ble kjent dagen etter at palestinerne gikk med på indirekte forhandlinger der USA skal fungere som megler. USAs visepresident Joe Biden var mandag ventet til Midtøsten der han skal forsøke å få i gang forhandlingsarbeidet.(NTB)