CORONAVIRUSET: På grunn av en kraftig økning i antall coronatilfeller har Israel nå gjeninnført de kraftige restriksjonene de hadde i april. Det skriver CNN. Foto: NTB SCANPIX. Vis mer

Israel gjeninnfører lockdown

På grunn av økt smitte gjeninnføres en streng lockdown i Israel.

Publisert
Sist oppdatert

En kraftig økning i antall coronatilfeller har ført til at Israel gjeninnfører de kraftige restriksjonene de hadde i april. Det skriver CNN.

Lockdownen innebærer blant annet at alle skoler, resturanter og en rekke offentlige samlingssteder stenger. Folk må også holde seg innenfor en radius av 500 meter hjemmefra, og man kan ikke ha ansamlinger på mer enn 20 personer utendørs, eller 10 personer innendørs.

4000 nye smittede daglig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa på en pressekonferanse søndag at årsaken var at de måtte sørge for at helsevesenet hadde kapasitet til å håndtere de smittede.

Flere dager forrige uke ble det bekreftet over 4000 nye smittetilfeller i landet. Siden pandemien startet har det blitt bekreftet 156 596 smittetilfeller i landet, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

I første omgang gjelder de nye restriksjonene i tre uker.

Smitterekord

Søndag kveld meldte Verdens helseorganisasjon om at det var blitt satt ny rekord i antall smittede på 24 timer.

I de 24 timene fra lørdag til søndag meldte WHO om 307 930 nye tilfeller av coronasmitte globalt. I samme periode døde 5 537 mennesker av coronaviruset, ifølge WHO.

Den gamle rekorden var fra 6. september. Da ble det bekreftet 306 857 nye smittetilfeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer