Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel godkjenner ny boligbygging på Vestbredden

Til tross for klare advarsler fra USA.

BYGGER I VEI: En arbeider jobber med husbygging i Gilo, en jødisk bosetning på områder nær Jerusalem som Israel erobret under seksdagerskrigen i 1967. Israels regjering godkjente tirsdag byggingen av 900 nye boliger for jøder på okkupert område på Vestbredden. Beslutningen blir tatt til tross for klare advarsler fra USA og protester fra andre deler av verdenssamfunnet. Foto: REUTERS / Baz Ratner / SCANPIX
BYGGER I VEI: En arbeider jobber med husbygging i Gilo, en jødisk bosetning på områder nær Jerusalem som Israel erobret under seksdagerskrigen i 1967. Israels regjering godkjente tirsdag byggingen av 900 nye boliger for jøder på okkupert område på Vestbredden. Beslutningen blir tatt til tross for klare advarsler fra USA og protester fra andre deler av verdenssamfunnet. Foto: REUTERS / Baz Ratner / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Israels regjering godkjenner byggingen av 900 nye boliger for jøder på okkupert område på Vestbredden. Beslutningen blir tatt til tross for klare advarsler fra USA.

Det israelske innenriksdepartementet godkjente utbyggingen av Gilo nær det annekterte Øst-Jerusalem tirsdag. Israelerne mener Gilo ikke kan kalles en bosetning, men må betraktes som en del av Jerusalem og dermed av Israels udelelige hovedstad.

Ifølge den israelske avisen Yedioth Ahronoth har den amerikanske presidenten Barack Obamas spesialutsending til Midtøsten, George Mitchell, bedt Israel avstå fra utbyggingen.

- Det amerikanske presset øker, men Israel viser ingen tegn til å gi etter, skrev avisen.

Israels innenriksminister Eli Yishai mener amerikanerne ikke har noen rett til å kreve stans i byggingen av bosetninger for jøder.

- Et krav om et slikt tiltak på grunnlag av rase, religion eller kjønn ville være utenkelig i USA, sier Yishai ifølge avisen Jerusalem Post.

Store deler av verdenssamfunnet har gjentatte ganger kritisert Israels bygging av bosetninger på palestinske områder som har vært okkupert siden seksdagerskrigen i 1967. Palestinerne ønsker å opprette en selvstendig stat i disse områdene.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media