Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel godtar våpenhvilen med Hamas

Fred på Gazastripen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel godtar våpenhvileavtalen med palestinske Hamas for Gazastripen, opplyser en israelsk forsvarstalsmann.

Både statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Ehud Barak har godkjent våpenhvileavtalen med islamistiske Hamas, melder israelsk radio onsdag morgen. En israelsk forsvarskilde opplyser at våpenhvilen vil tre i kraft torsdag morgen.

Det er Egypt som har meklet fram våpenhvileavtalen. Både Egypt og Hamas opplyste at avtalen var i boks tirsdag, men Israel ville ikke bekrefte opplysningene.

Den israelske forhandleren Amos Gilad reiste til Kairo tirsdag kveld for å få de siste detaljer i avtalen på plass. Beslutningen om å godta avtalen ble tatt etter at han kom tilbake til Israel natt til onsdag.

Hamas-talsmannen Fawzi Barhum forsikret tirsdag at organisasjonen vil holde seg til de tidspunktene for en våpenhvile egypterne har oppgitt.

Han tilføyde at Hamas også vil ta kontakt med andre palestinske grupper i Gaza for å drøfte våpenhvilen. En våpenhvile i Gaza er viktig for Egypt, som verken ønsker å bli sett som en støttespiller for Israels blokade av området eller oppleve en gang til at militante palestinere stormer landets grenser, slik det skjedde i januar i år.

(NTB)

MOT FREDELIGERE DAGER?: En israelsk soldat stasjonert ved grensa til Gaza. Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP/SCANPIX
MOT FREDELIGERE DAGER?: En israelsk soldat stasjonert ved grensa til Gaza. Foto: TARA TODRAS-WHITEHILL/AP/SCANPIX Vis mer
image: Israel godtar våpenhvilen med Hamas

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!