- TAPER: Demonstranter i Amman i Jordan roper ut slagord mot Israel i dag. Over store deler av verden er det annonsert demonstrasjoner mot Israels bording av hjelpeflåten til Gaza. Israel taper propagandakrigen, mener lederen i Med Israel for fred. Foto: Reuters
- TAPER: Demonstranter i Amman i Jordan roper ut slagord mot Israel i dag. Over store deler av verden er det annonsert demonstrasjoner mot Israels bording av hjelpeflåten til Gaza. Israel taper propagandakrigen, mener lederen i Med Israel for fred. Foto: ReutersVis mer

- Israel har alt å tape på dette

Daglig leder i Med Israel for fred, Conrad Myrland, mener Israel taper propagandakrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Dagens bording av hjelpeflåten til Gaza, som endte med 16 døde, tjener kun palestinernes sak, mener Conrad Myrland, leder i Med Israel for fred.

- Det første som slår meg er: «hvem har interesse av at liv gikk tapt i aksjonen?» Det er klart det er tragisk at liv gikk tapt og det er beklagelig, men det er helt klart at Israel ikke ønsket at det skulle bli en voldelig konfrontasjon som kostet menneskeliv, sier Myrland til Dagbladet.

- Krigstilstand mot Israel Aksjonen øker presset på Israel ytterligere når det gjelder den israelsk-egyptiske blokaden av landstripa med 1,4 millioner innbyggere.

- Gaza-stripa er kontrollert av et fiendtlig regime, som er i en krigstilstand mot Israel. Selv om det nå er en gjensidig våpenhvile fra begge parter.

Israel tilbudte aktivistene å føre inn de over 10 000 tonn med nødhjelp til Gaza, hvis de tok flåten inn til havnebyen Ashdod.

- De 10 000 tonnene med hjelp vil ha marginal påvirkning i Gaza. Hver uke blir det overført en tilsvarende mengde varer fra Israel. Sist uke alene ble det innført 13 000 tonn.

- Styrker Hamas Aktivistene mente Israels tilbud om å få inn hjelpesendingene fra Ashdod var en del av propagandakrigen. Myrland mener det ikke er tvil om hvem som vinner den kampen.

- Det er klart at det er propaganda fra begge parter, men de som står sterkest på propagandasiden er den pro-palestinske siden. Alt dette er for å styrke legitimiteten til Hamas og svekke Israel.

- Det har de nå klart.