Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israel har åpnet helvetes porter

Libanesisk statsminister fordømmer israelsk «galskap».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et intervju med BBC fordømmer statsminister Fouad Siniora i dag Israels måte å håndtere den betente situasjonen i Midtøsten. Ifølge BBC kaller han kamphandlingene for «israelsk galskap».

- Israel har definitivt åpnet portene til helvete og galskap for oss, sier Siniora til tv-kanalen.

Han ber Hizbollah om å slippe fri de to kidnappede israelske soldatene.

Flere hundre drepte

Titusenvis av utlendinger, blant dem over 200 nordmenn, har flyktet  eller er i ferd med å flykte fra landet.  

Samtidig er over 500 000 libanesere nå flyktninger i eget land eller i Syria. FN kaller i kveld den humanitære situasjonen for en katastrofe, melder nyhetsbyrået AFP.

Tidligere i dag ble minst 11 libanesiske soldater drept i et israelsk bombeangrep, mens raketter fra Hizbollah drepte en israeler i byen Nahariya.

Til nå har rundt 230 libanesere blitt drept siden konflikten plutselig eskalerte forrige onsdag. De fleste av de drepte er sivile. Rundt 30 er soldater. Israel har mistet 25 personer, 13 av dem sivile, melder BBC.

ISRAELSKE ANGREP: Israelske soldater i nærheten av byen Safed, den syvende dagen av konflikten med Libanon. Foto: SCANPIX/REUTERS
ISRAELSKE ANGREP: Israelske soldater i nærheten av byen Safed, den syvende dagen av konflikten med Libanon. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Tusen mål angrepet

Ifølge den israelske avisen Haaretz ble det skutt 82 Katyusha-raketter mot Israel i ettermiddag, mens israelske styrker i dag har angrepet 52 ulike mål i Libanon, inkludert veier som leder til Syria. Totalt hevder Israel å ha truffet over tusen «terroristmål» i Libanon.

-  Blant disse er 180 Katyusha-utskytingssteder og andre langdistanseraketter, sier General Gadi Eisenkot Eizenkot til Ynet News.

Ifølge det israelske militære har mer enn 700 Hizbollah-raketter truffet Israel siden krisen startet i forrige uke.

Krav til Libanon

Ehud Olmert uttalte mandag at den militære aksjonen i Libanon ikke vil bli avsluttet før Hizbollah løslater de to israelske soldatene, når rakettangrepene mot Israel stopper og når Libanon får på plass soldater langs grensen til Israel.

En israelsk militærkilde har ifølge Sky News uttalt at bombingen kan pågå i ukevis.

Nå frykter FN at situasjonen i Libanon skal utvikle seg til en humanitær krise etterhvert som libanesere flykter og bomber hindrer nødhjelp i å komme frem.

image: - Israel har åpnet helvetes porter

Den libanesiske sosialministeren Nayla Muawad sier at målet med Israels offensiv i Libanon er å utsulte det libanesiske folk.

- Situasjonen er motbydelig. Israel har isolert Libanon fra resten av verden, ødelagt havner, flyplasser og hovedveiene, sa Muawa til AFP.

HELVETES PORTER: Libanons statsminister fordømmer Israels håndtering av krisen i Midtøsten.