Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel: Har besvart angrep fra iranske styrker i Syria

Syria hevder å ha skutt ned israelske raketter kort tid etter at iranske styrker skal ha avfyrt et titall raketter mot israelske stillinger på Golanhøydene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig torsdag morgen ble det avfyrt flere raketter mot israelske militære stillinger på Golanhøydene, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Ifølge det israelske militæret, er det iranske styrker i Syria som står bak angrepet, angivelig bestående av flere titalls raketter. Angrepet førte kun til minimale skader, opplyser talsperson for det israelske militæret Jonathan Conricus.

– Ikke over

Conricus opplyser videre at det israelske militæret lyktes med å skyte ned enkelte av rakettene. Israelske myndigheter tar likevel ikke lett på angrepet.

– Dette er ikke over. Vi ser på dette med stor alvorlighet og er forberedt på et bredt spekter av scenarioer, sier Conricus.

Kort tid senere melder det statlige syriske nyhetsbyrået SANA at Syrias luftforsvar har skutt ned fiendtlige israelske raketter over sørvestlige områder i hovedstaden Damaskus.

Økt beredskap

Israel har den siste uken økt beredskapen, blant annet ved å åpne tilfluktsrom for sivilbefolkningen på Golanhøydene.

Flere medier skriver at landet stålsetter seg for iranske rakettangrep som svar på luftangrepet 9. april mot flybasen T4, der sju iranske militærrådgivere og medlemmer av den iranske revolusjonsgarden ble drept.

Israel tok deler av Golanhøydene fra Syria under seksdagerskrigen i 1967 og annekterte samme område i 1981.

FNs sikkerhetsråd har i gjentatte resolusjoner slått fast at både okkupasjonen og bosetningene er ulovlige.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media