- Israel har bombet over 300 mål i løpet av natta

75 personer er drept, ifølge myndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): I løpet av natta har Israel bombet 322 mål på Gazastripen, ifølge en israelsk militær talsmann. Tallet over drepte palestinere er nå oppe i 75, ifølge helsemyndighetene.

Det skriver Haaretz torsdag morgen, tre dager etter at Operasjon Protective Edge ble igangsatt.

Lå og sov Minst 20 mennesker er drept i israelske angrep som rammet en kafé, to biler og flere hus på Gazastripen natt til torsdag, ifølge palestinsk helsepersonell. Minst åtte av de drepte var kvinner og barn.

Et luftangrep drepte tre personer som satt i en bil vest i Gaza by torsdag morgen. Fire andre personer ble såret i angrepet, ifølge palestinsk helsepersonell.

Seks ble drept på en kafé i Khan Younis sør på Gazastripen, mens fire kvinner og fire barn ble drept i et boligområde i samme by, ifølge palestinske kilder.

Beboerne i det tett befolkede området lå og sov da angrepet skjedde. Døde og sårede ble hentet ut av restene av minst tre bygg. Til sammen skal over 30 mennesker ha blitt såret i angrepene i Khan Younis.

400 skadd Talsmann Peter Lerner sier at til sammen 750 mål tilknyttet den islamistiske bevegelsen Hamas truffet i løpet av de siste dagene.

Ifølge Haaretz er det snakk om 780 mål siden tirsdag.

Mer enn 400 personer er skadd. De fleste av dem er sivilie, ifølge nettsida.

Tre islamistiske Jihad-medlemmer som skal ha vært med på å lage rakettene brukes i angrepene, er ifølge Haaretz drept.

I flyktningleiren Nusseirat ble én mann drept i angrep natt til torsdag. Lenger nord, i Gaza by, ble minst én mann drept i en bil som ble rammet av et angrep onsdag kveld.

«TV» Videoopptak av bilvraket viser at det var skrevet «TV» på kjøretøyet med store røde bokstaver. Den drepte mannen, Hamed Shehab (30), jobbet som sjåfør for nyhetsnettstedet Media 24.

I natt ba FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, om at alle parter behersker seg for å stanse den nye bølgen av vold mellom Israel og palestinere for å hindre full krig. Han snakket med flere ledere på begge sider i konflikten.

FN-sjefen ba også lederne i Egypt, Qatar og Saudi-Arabia, samt USAs utenriksminister, John Kerry, om å legge press på partene til å gå tilbake til våpenhvilen fra november 2012 og fortsette fredsforhandlingene, skriver AP.

Ban Ki-moon skal etter planen orientere FNs sikkerhetsråd om situasjonen torsdag.I Tel Aviv gikk flyalarmen torsdag morgen da militante palestinere skjøt flere raketter mot Israel, ifølge israelsk militærradio.

Ingen alvorlig skadd i Israel Rakettforsvarssystemet Iron Dome skjøt ned minst én rakett over luftrommet i Tel Aviv, samt én rakett over Netivot i Sør-Israel, opplyser det israelske forsvaret IDF.

Ifølge IDF ble åtte raketter skutt fra Gazastripen mot Israel i løpet av natten.

Så langt er det ikke kommet meldinger om alvorlige personskader på israelsk side.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer