Israel har skutt ned syrisk fly

Flyet ble skutt ned på Golanhøydene, melder radiokanalen til den israelske hæren.

GOLANHØYDEN: Israelske soldater i pansrede kjøretøy under en øvelse i de israelskkontrollerte Golanhøydene som grenser mot Syria i 2013.  Foto: Oded Balilty / AP photo / NTB Scanpix
GOLANHØYDEN: Israelske soldater i pansrede kjøretøy under en øvelse i de israelskkontrollerte Golanhøydene som grenser mot Syria i 2013. Foto: Oded Balilty / AP photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet / NTB): Ifølge det israelske militæret ble flyet skutt ned i israelsk-kontrollert luftrom i Quneitra-området tirsdag morgen. Israel har okkupert deler av Golanhøydene som grenser mot Syria siden 1967.

To tiår siden sist Det er første gang siden 1989 at IAF (Israeli Air Force) skyter ned et syrisk fly. Ifølge den israelske avisen The Jerusalem Post sier det israelske forsvaret at angrepsflyet av typen Sukhoi-24 skal ha krysset grensen til Israel ved et uhell og ikke hadde noen israelske mål. Piloten og navigatoren fikk hoppet ut av flyet ved hjelp av fallskjermene og landet på syrisk jord.

Syria oppfatter nedskytingen som en agressiv handling.

Urolig region Grensen mellom Syria og Israel har den siste tiden vært preget av stor spenning, ettersom borgerkrigen i Syria stadig flytter seg lengre sør.

Ifølge Jerusalem Post sier den israelske forsvarsministeren Moshe Ya'alon at Israel "har gjort det klart før, og gjentar: Vi vil ikke tillate noen, verken stat eller terrororganisasjon å true vår sikkerhet og å krenke vår suverenitet".

Samtidig ble det meldt at opprørere i Den islamske staten (IS) og den al-Qaida-tilknyttede gruppen Nusrafronten var rammet av amerikanske luftangrep nord i Syria. Nusrafronten bortførte for noen uker siden 44 fijianske soldater i FNs fredsbevarende styrke på Golanhøydene og holdt dem fanget i fjorten dager. Gruppen har lenge kjempet mot den rivaliserende islamistgruppen IS, som har utspring i Irak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer