Israel har startet bakkeinvasjonen av Gaza

Med Hamas sine tuneller inn i Israel som mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• FÅ SISTE NYTT I VÅRT LIVESTUDIO!

(Dagbladet): Det israelske militæret har nå startet en bakkeinvasjon i Gaza.

- En stor IDF-styrke har akkurat startet en bakkeoperasjon på Gazatripa. En ny fase av operasjon Protective Edge har startet, skriver det israelske militæret på Twitter.

Statsministeren gikk nå ut og beordret sine styrker om å angripe Gaza, før IDF meldte at angrepet har startet. Israel har flere ganger advart Hamas med et bakkangrep, dersom de ikke sluttet å skype raketter inn i Israel.

Nå skal de være på vei inn i Gaza. Flere internasjonale journalister skriver på Twitter at de nå blir evakuert fra hotellene sine.

Skal ta tuneller Ifølge flere kilder skal de prøve å stenge flere av tunellene ut av Gaza. IDF melder at tunellene lar terrorister infiltrere Israel, og at bakkeinvasjonen derfor er satt igang for å ødelegge tunellene.

Tidligere i kveld har det kommet rapporter om at Wafa-sykehuset i Gaza by er under angrep fra Israel, samtidig som en FN-organisasjon meldte at det var funnet våpen på en skole i Gaza.

Snakk om våpenhvile Tidligere i dag meldte både AFP og BBC at en våpenhvile mellom Hamas og BBC skulle tre i kraft natt til i morgen, noe som senere ble avkreftet av den israelske utenriksministeren.

- Rapportene om våpenhvile er langt fra å representere virkeligheten. Jeg har snakket med statsministeren, og per nå er dette ikke korrekt, sier Lieberman ifølge Ynet og den liberale avisa Haaretz.

Flere dødsfall I går ble fire gutter mellom 9 og 11 år drept av en israelsk granat mens de spilte fotball på en strand i Gaza. Tidligere i dag ble det meldt at tre barn var drept av luftangrep.

- Først var det en granat som traff stranda. Da løp de avgårde, men ble truffet av granat nummer to like etter. Det så ut som guttene var mål for granaten, sier vitnet, som var så nær at han fikk blod over hele skjorta, fortalte et øyevitne.

Dagbladet oppdaterer saken fortløpende!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer