- Israel i krig

- Fredsprosessen er død. Dette er krig, sa Israels visestatsminister i dag. Skytinga fortsetter, men det kan bli toppmøte allerede i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visestatsminister Binyamin Ben-Eliezer kastet mer bensin på bålet under et intervju med Israel Radio i morgentimene.

- Arafat har valgt å følge voldens vei med konfrontasjoner. Vi er på kollisjonskurs. Dette er krig, raser Ben-Eliezer.

Vil ha kriseregjering

- Krig - det er hva Arafat vil ha. I dag foregår det intet diplomati, og jeg foreslår derfor at vi gjør oss klar for terroren som kommer. Vi må være klare for angrep, sier visestatsministeren.

Han var yrkesmilitær i 28 år før han begynte i politikken på 80-tallet. Nå foreslår han å opprette en samlingsregjering for å få slutt på volden som har krevd over 90 liv på to uker.

Ikke alle er like pessimistiske. I dag tidlig uttalte FNs generalsekretær Kofi Annan at israelske og palestinske sikkerhets-ansvarlige ville møte USA for å ende volden.

Skytinga fortsetter

- Jeg føler at dette er et viktig skritt for å stanse volden og få igang fredsprosessen, sier Annan som tror møtet kan bli arrangert så tidlig som i dag.

Dagen på Vestbredden startet med spredt skyting. Tross intensivt diplomati de siste dagene, fortsetter volden. I går ble tre palestinere drept.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er minst 94 drept - alle unntatt fem var arabere. Nyhetsbyrået AP anslår dødstallet til å være 91. Nyhetsbyrået EPA har talt over hundre døde. Antall skadde passerte 2000 tidligere denne uka.

DIPLOMATI PÅ TOPPGIR: I går møtte Yasser Arafat den britiske utenriksministeren Robin Cook. I dag håper FN at et toppmøte vil stanse drepinga.
PALESTINERNE VÆPNER SEG: Væpna milits slår tilbake mot de israelske nybyggerne. Disse skjøt mot israelske styrker i går.