- Israel ignorerte ti nødrop fra FN-soldatene

Kofi Annan ber om umiddelbar våpenhvile etter nattas skandalebombing, som drepte fire ubevæpnede FN-ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De nye opplysningene kommer samtidig som flere sentrale internasjonaleaktører i dag er i krisemøte i Roma for å prøve å sette en stopper for Israels blodige krigføring i Libanon og Hizbollahs daglige rakettangrep mot sivile israelere.

Men det er den israelske bombingen av en tydelig merket FN-post i Sør-Libanon som i dag preger nyhetsdekningen av krisen. Generalsekretær Kofi Annan sa like etter hendelsen at det dreide seg om en «tilsynelatende bevisst» handling av de israelske styrkene, men en langt krassere versjon er nå i ferd med å komme på bordet.

Ifølge BBC News viser FNs foreløpige granskning av angrepet på de fredsbevarende styrkene at de ble utsatt for svært nærgående granat- eller rakettnedslag fra israelerne i seks timer. Så traff en såkalt presisjonsstyrt rakett selve FN-posten. Da redningsoperasjonen etter det dødelige rakettnedslaget startet, skal også FN-soldatene som kom til utenfra ha blitt beskutt av israelske soldater.

Mens det seks timer lange marerittet pågikk skal FN ha tatt kontakt med Israel hele ti ganger for å få bombingen til å opphøre. Hver gang fikk FN-soldatene forsikringer om at det skulle skje - uten at løftene ble fulgt opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer