Israel: Ikke stol på Iran

Israels statsminister møter Barack Obama mandag.

SJOKKERT: Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil be Barack Obama om å ikke høre på Irans godsnakking (Foto: Abir Sultan/AP).
SJOKKERT: Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil be Barack Obama om å ikke høre på Irans godsnakking (Foto: Abir Sultan/AP).Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington: Tøværet mellom USA og Iran de siste ukene, toppet med en 20 minutter lang telefonsamtale mellom Obama og Irans president Hassan Rouhani for tre dager siden, har rystet Israel.

Derfor blir statsminister Benjamin Netanyahus hovedbudskap til Obama at han ikke må stole på Irans diplomatiske godsnakking, men opprettholde presset for å hindre at Iran plutselig har en atombombe.

Spent møte Obama kommer på sin side til å forsikre at han ikke vil handle overilt og lette sanksjonene mot Iran. Men mye kan ligge til rette for et spent møte mellom Obama og Netanyahu når de møtes i Det hvite hus mandag.

- Netanyahu bryr seg ikke om at han eventuelt er den eneste som forstyrrer festen, sier en israelsk representant til Reuters.

Krav Netanyahu vil ifølge ham oppfordre Obama til å avvise enhver avtale som innebærer innrømmelser fra Vestens side og i stedet kreve spesifikke skritt fra Iran.

Blant disse må være stopp i urananriking og plutoniumprosjekter.

(NTB)

SPENT MØTE: President Barack Obama lover at han ikke vil lette sanksjonene mot Iran (Foto: Orlin Wagner/AP).
SPENT MØTE: President Barack Obama lover at han ikke vil lette sanksjonene mot Iran (Foto: Orlin Wagner/AP). Vis mer