- Israel kan ha begått krigsforbrytelser

Da et hus med sivile palestinere ble beskutt og rundt 30 drept.

REAGERER: Israelske styrker kan ha begått krigsforbrytelser i forbindelse med at et hus med sivile palestinere ble beskutt og rundt 30 drept, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay. Foto: FABRICE COFFRINI/SCANPIX
REAGERER: Israelske styrker kan ha begått krigsforbrytelser i forbindelse med at et hus med sivile palestinere ble beskutt og rundt 30 drept, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay. Foto: FABRICE COFFRINI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Israelske styrker kan ha begått krigsforbrytelser i forbindelse med at et hus med sivile palestinere ble beskutt og rundt 30 drept, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter.

Hendelsen er fortsatt under gransking, og israelske representanter avviser at hæren har begått handlingene de blir beskyldt for.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, sørafrikanske Navi Pillay, sier til BBC at det er nødvendig med en troverdig, åpen og uavhengig undersøkelse av mulige brudd på folkeretten i forbindelse med en hendelse denne uka i Zeitoun, i den sørøstlige delen av Gaza by, skriver The Guardian.

- Hendelsen synes å ha alle elementer av krigsforbrytelser, sier Pillay.

Hendelsen ble kjent fredag.

- Flere vitner har fortalt at israelske soldater 4. januar evakuerte rundt 110 palestinere til en enebolig i Zeitoun, og halvparten av palestinerne var barn. De fikk beskjed om å holde seg innendørs, het det i kunngjøringen fra OCHA. Ett døgn senere ble huset bombardert, og rundt 30 mennesker drept.

Talsmann for Israels utenriksdepartement, Yigal Palmor, sier ifølge BBC at ingen israelske soldater var i det angitte området den dagen da hendelsen skal ha skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer