Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Israel kan ha satt ut haien

Slett ikke umulig at Mossad står bak dødshai, hevder egyptiske myndigheter.

SATT UT AV ISRAEL?:  Ifølge egyptiske myndigheter er det ikke umulig. Her er haien som får skylda for en rekke angrep på turister den siste tida. Foto:  AFP PHOTO/SCANPIX
SATT UT AV ISRAEL?: Ifølge egyptiske myndigheter er det ikke umulig. Her er haien som får skylda for en rekke angrep på turister den siste tida. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke angrep en hai fire turister i Sharm el-Sheikh. I går omkom en tysk kvinne.

Fra egyptisk hold lanseres det nå en konspirasjonsteori av det villere slaget, der israelsk etterretning får skylda for haiangrepene. Det hevdes at det ikke er umulig at haien har blitt satt ut av Mossad.

 - Det som sies om at Mossad har kastet den dødelige haien i sjøen for å skade turismen i Egypt kan ikke utelukkes, men det trengs tid før det kan bekreftes, sier guvernør i Sør-Sinai, Mohamed Abdel Fadil Shousha til det statlige nyhetsnettstedet egynews.net ifølge Reuters.

Egypt har tidligere gitt nabolandet Israel skylden for et stort antall problemer som narkotika og våpensmuglig, eller støtte til media som setter Egypt i et dårlige lys.

Sjeldent angrep Ifølge både norske- og lokale eksperter er det svært sjelden det er haiangrep i området, og det spekuleres nå villt i hva som kan være årsaken.

- Det har vært flere angrep de siste dagene enn det har vært tilsammen siste 15 år. Det kan være en hai med adferdsproblemer som bevis har blitt matet, og som nå assosierer mennesker med mat, foreslår Florian Herzberg, som driver et lokalt dykkesenter nord for Sharm el-Sheikh.

- Egypt er fullt av rykter så man vet ikke helt hva man skal tro. Jeg ser at det er mange haier i havet nå. Det kan skyldes at overfiske har gjort at det er lite tunfisk, sier en annen dykkeinstruktør Gasser Mohamed,

Snur hver stein Egyptiske myndigheter lover å gjøre alt for å finne årsaken til haieksplosjonen.

- Vi skal ikke overse en eneste mulighet. Vi skal snu hver eneste stein for å finne årsaken til endringen i haienes oppførsel, sier Ahmed el-Edkawi talsmann for myndighetene i Sør-Sinai til Reuters.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!