Leder av Forsvarets høgskoles mediegruppe:

- Israel kan stå bak luftangrepet i Syria

Den russiske hæren anklager Israel for å ha stått bak luftangrepet i Syria natt til mandag. En norsk orlogskaptein støtter teorien.

ANGREP: En syrisk militærflyplass skal ha blitt angrepet, som et svar på en helg der syriske myndigheter har blitt anklaget for å ha brukt kjemiske våpen under et angrep i byen Douma i Syria. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 14 personer, blant dem flere iranske soldater, ble drept i et luftangrep mot en militær flyplass i Homs i Syria, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

USA og Frankrike har begge nektet for at de har noe å gjøre med angrepet, mens den russiske hæren mandag morgen går ut og anklager Israel for å stå bak, ifølge nyhetsbyrået TASS.

- To F-15-fly fra det israelske flyvåpenet slo til mot luftbasen mellom klokka 3.25 og 3.53, med hjelp av åtte missiler som ble fjernstyrt fra libanesisk territorium, uten å ta seg inn i syrisk luftrom, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet, gjengitt av russiske nyhetsbyråer.

Også det syriske militæret hevder dette i en uttalelse mandag formiddag.

- Sannsynlig med Israelsk angrep

Den samme teorien luftes også fra det norske forsvaret, overfor Dagbladet.

- Det finnes to sannsynlige forklaringer for dette angrepet. Den ene er at det er et israelsk luftangrep. De har gjennomført angrep i Syria tidligere. Disse har spesielt vært rettet mot iranske mål, for å sørge for at Iran ikke får etablert en permanent base i Syria, sier orlogskaptein Thomas Slensvik ved Forsvarets Høgskoles mediegruppe til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer