Israel klager Dagbladet inn for PFU

Mener Finn Graffs karikatur av Ehud Olmert bryter med all folkeskikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Les hele klagen her!

  (Dagbladet.no): Mandag 10.juli trykket Dagbladet en illustrasjonskarikatur til en kommentar om utviklingen i Palestinakonflikten. Tegningen viser israels statsminister Ehud Olmert som står på en balkong i en fangeleir. I hånda holder han et gevær. På bakken under balkongen ligger et dødt menneske. En palestiner. Det er klare referanser til filmen «Schindlers Liste», der den sadistiske leirkommandanten Amon Götz skyter på jødiske fanger - for gøy.

  Dette er grunnlaget for at Israel nå klager Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

  Totalt uakseptabelt

  - Karikaturen sammenlikner Israels behandling av palestinere med nazistenes behandling av jøder under 2. verdenskrig. Den vitner om uvitenhet om nazistenes masseutryddelse av det jødiske folk og jeg finner den totalt uakseptabel, skriver Israels ambassadør Miryam Shomrat i PFU-klagen og fortsetter:

  - Jeg tror denne typen sammenlikning ikke bare fornærmer jøder og det israelske folk, men også den folkelige anstendighet og den korrekte gjengivelse av historie.

  Den israelske ambassadøren mener at tegninger som viser israelere eller jøder avbildet som nazister ikke bør tolereres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.