Israel lager «gen-bombe»

LONDON (Dagbladet): Israel jobber nå med å utvikle en «genbombe» som rammer arabere og samtidig er harmløs mot jøder. Arbeidet med å utvikle bomben er et svar på Iraks trussel om bruk av biologiske og kjemiske våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er The Sunday Times som hevder at Israel forsøker å utvikle «genbomben», og at arbeidet skjer ved det topphemmelige Ness Ziona-senteret utenfor Tel Aviv.

Forskerne skal imidlertid ha støtt på visse problemer fordi jøder og arabere har samme semittiske bakgrunn, og dermed er svært like genetisk.

Forskerne har jobbet med å identifisere spesielle egenskaper i enkelte arabiske gruppers genprofil. Viruset som lagres i bombene, rammer bare de menneskene som har disse spesielle egenskapene i sin genprofil.
Ifølge The Sunday Times skal viruset kunne overføres både gjennom luft og vann.

Har lyktes

Forskerne har, ifølge en anonym vitenskapsmann lyktes i å isolere egenskaper man bare finner hos enkelte grupper av arabere. Irakere skal være en av disse gruppene.

Den vanligvis velorienterte avisa siterer både israelske kilder og vestlige etterretningskilder. Våpenprogrammet møter imidlertid mye motstand, også i Israel.

Det er mange som trekker fram doktor Josef Mengeles etniske forskning under 2. verdenskrig når de kritiserer Israels mulige nye «etniske bombe».

Pentagon advarer

- Moralsk sett, og basert på vår egen historie, så burde det være utenkelig at staten Israel bruker penger på et så fryktelig våpen, sier Dedi Zuker, som sitter i Knesset.

Det er tidligere blitt hevdet at forskere fra Sør-Afrika forsøkte å utvikle våpen som bare rammet fargede, men ikke hvite mennesker.

I The Sunday Times hevdes det nå at Israel har fått tak i, og bruker, deler av arbeidet som de sørafrikanske forskerne laget under sin utvikling av et etnisk våpen.

En hemmelig Pentagon-rapport advarer også mot at enkelte nasjoner sannsynligvis vil forsøke å utvikle våpen som rammer etnisk.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 846867337


Varnish cache server