Israel legger godviljen til

Israel legger godviljen til for å overtale palestinerne til å ta opp igjen tråden i fredsprosessen, understreker utenriksminister Shlomo Ben-Ami, men han sa det ikke hadde noen sammenheng med det forestående valget i Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den gode nyheten er at vi de siste dagene har hatt en rekke kontakter med palestinerne og vi kan spore en viss vilje til å få ned voldsnivået, sa Ben-Ami etter å ha møtt statsminister Poul Nyrup Rasmussen og utenriksminister Niels Helveg Petersen i København, før sine møter i Oslo i dag.

- Vi vil svare på samme vis, og har gjort det, de siste dagene har vi iverksatt en rekke tillitsskapende tiltak av økonomisk, militær og humanitær karakter, sa han.

Israel åpnet flyplassen i Gaza fredag, og har de siste dagene tillatt import av matvarer og drivstoff til Gaza. Israel svarte heller ikke på bombeaksjonen i Hadera sist uke der 2 mennesker ble drept og et 60-tall såret.

- Hvis denne prosessen fortsetter kan vi komme til å se en gradvis nedgang i volden og så kan vi kanskje gå videre og gjenopplive fredsprosessen, sa en forsiktig optimistisk utenriksminister.

(NTB)