VENTER: Palestinske kvinner veiver flagg utenfor Ofer-fengselet på Vestbredden i dag. I løpet av kvelden skal Israel etter planen løslate 550 palestinske fanger. Masseløslatelsen er del av avtalen for å få frigitt Gilad Shalit, soldaten som ble tatt til fange i 2006. Foto: AFP PHOTO/ABBAS MOMANI
VENTER: Palestinske kvinner veiver flagg utenfor Ofer-fengselet på Vestbredden i dag. I løpet av kvelden skal Israel etter planen løslate 550 palestinske fanger. Masseløslatelsen er del av avtalen for å få frigitt Gilad Shalit, soldaten som ble tatt til fange i 2006. Foto: AFP PHOTO/ABBAS MOMANIVis mer

Israel løslater 550

Palestinske fanger skal settes fri i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Israel skal i kveld kveld løslate 550 palestinske fanger for å oppfylle avtalen som åpnet for frigivelse av den israelske soldaten Gilad Shalit. Etter planen skal fangene sendes med buss fra Tel Aviv og settes av på ulike steder langs grensen til Gazastripen og i nærheten av Ramallah på Vestbredden, samt ved Øst-Jerusalem og grensen til Jordan.

Ikke terrorister Shalit ble løslatt 18. oktober, etter fem år i Hamas' fangenskap. Samtidig ble 477 palestinere sluppet fri fra israelske fengsler. Blant dem var det flere som hadde blitt dømt til fengsel på livstid for drap på israelere, men denne gangen har ingen av fangene som løslates «blod på hendene», opplyser både israelske og palestinske tjenestemenn.

Over tusen De fleste av palestinerne som løslates i kveld, sendes til Vestbredden, hvor det vil holdes en kort velkomstseremoni. Da Shalit ble satt fri, var det første gang på 26 år at en israelsk soldat som er blitt tatt til fange, har fått friheten tilbake. På Gazastripen og Vestbredden sto tusenvis av familiemedlemmer i kø for å ta imot de løslatte palestinerne. I den historiske bytteavtalen med Hamas, godtok Israel å løslate til sammen 1.027 palestinere i bytte mot Shalit.