Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel løslater fanger

Israels regjering vedtok søndag å løslate omkring 100 væpnede islamister i tillegg til flere hundre andre palestinske fanger som sitter fengslet i landet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen godkjente forslaget fra statsminister Ariel Sharon på sitt ukentlige møte, opplyser radiostasjonen. 14 ministere stemte for forslaget om å løslate medlemmer av de ytterliggående palestinske grupperingene Islamsk hellig krig og Hamas, mens ni stemte mot.

Ingen talsmenn for regjeringen har foreløpig kommentert opplysningene.

Statsminister Sharon støttet løslatelsen av de 100 fangene, og regjeringssjefen er opptatt av å skape et godt klima for samtalene med USAs president George W. Bush i Washington tirsdag.

Israel fjernet søndag også en større veisperring på Vestbredden, og gleden var enorm blant de palestinerne som for første gang på nesten to og et halvt år kunne ta seg forbi sperringen.

- Jeg føler at jeg har fått en del av friheten min tilbake. Vi har lidd så mye i løpet av det siste året, og vi ønsker bare å få lov til å leve, sier 45 år gamle Jaad Abdallah.

(NTB)