FASJONABELT: Muren passer ikke inn i det fasjonable strøket rett bak Slottet, og søknaden om ytterligere seks års dispensasjon er blankt avvist av Oslo kommune. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FASJONABELT: Muren passer ikke inn i det fasjonable strøket rett bak Slottet, og søknaden om ytterligere seks års dispensasjon er blankt avvist av Oslo kommune. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Israel må rive ambassademur

Selv om det er planer om å flytte ambassaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Israels ambassade må rive sikkerhetsmuren selv om det er planer om å flytte ambassaden.

Etter ti år må «klagemuren» i Parkveien 35 rives, skriver Aften.

Muren passer ikke inn i det fasjonable strøket rett bak Slottet, og søknaden om ytterligere seks års dispensasjon er blankt avvist av Oslo kommune.

Etatsdirektør Ellen de Vibe i Plan- og bygningsetaten sier til avisen at avslaget kommer etter en samlet vurdering av reguleringsplanen, verneinteresser og uttalelsene fra Fylkesmannen. At ambassaden har planer om å flytte og at politiet og Utenriksdepartementet har ønsket et fortsatt liv for muren, spilte ingen rolle for avgjørelsen, sier hun.

Den gjeldende dispensasjonen for muren går ut 16. februar, men noen snarlig riving blir det ikke. Med veien innom ulike klageinstanser, først til etaten, deretter via politikerne i byutviklingskomiteen og til sist eventuelt til Fylkesmannen, vil gresset i Slottsparken ifølge Aften ha blitt grønt innen hele klagesaken er endelig avgjort.


(NTB)