Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel måtte avblåse flyangrep

Hundrevis av palestinske aktivister hindret angrep på bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av palestinere tvang natt til søndag Israel til å avblåse et varslet flyangrep mot et bolighus på Gazastripen.

Huset tilhørte familien til en militant leder i flyktningleiren Jebalya, som kort tid i forveien fikk varsel om at det ville bli bombet.

Israelske straffeaksjoner som dette, rettet mot hjemmene til militante palestinere, er ikke uvanlig på Gazastripen. Utfallet av nattens varslede angrep var derimot høyst uvanlig. .

Hundrevis av naboer, anført av den militante Hamas-lederen Nizar Rayan, samlet seg ved huset som skulle bombes, og mange barrikaderte seg inne i bygningen og oppe på taket.

Mersmak

Aksjonen ble direkte overført på palestinsk fjernsyn og tvang Israel til å avblåse det varslede flyangrepet.

At aksjonistene lyktes med å forhindre israelerne fra å rasere huset, ga åpenbart mersmak.

– Vi oppfordrer alle stridende til å motsette seg evakuering, og vi oppfordrer alle andre til å skynde seg inn i hus som trues for å danne menneskelig skjold, sa en talsmann for Folkets motstandskomiteer.

Bekrefter

En israelsk militærtalsmann bekrefter at nattens varslede flyangrep i Jebalya-leiren ble avblåst, av frykt for å ramme mange sivile.

– Angrepsplanen ble skrinlagt som følge av alle menneskene som var der. Vi skiller mellom uskyldige og terrorister, sa talsmannen.

Israel høstet i forrige uke krass internasjonal kritikk, etter å ha drept 19 sivile under et angrep mot et bolighus i Beit Hanoun på Gazastripen. De fleste ofrene var kvinner og barn.

Israelske talsmenn beklaget senere angrepet, og hevdet at det skyldtes en «teknisk feil».

(NTB)

LEDET AKSJON: Hamas-lederen Nizar Rayan ledet aksjonen som hindret Israel fra å bombe et bolighus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!