Israel med massiv bombing av Gaza - bombet 100 mål bare i natt

- Vi vil jobbe for fred, sa Hillary Clinton, før bombingen tok til i natt.

EKSPLOSJON: En brann bryter ut etter et rakettangrep mot en smuglertunnell fra Egypt til Rafah sør på Gaza-stripen i natt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix
EKSPLOSJON: En brann bryter ut etter et rakettangrep mot en smuglertunnell fra Egypt til Rafah sør på Gaza-stripen i natt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs utenriksminister Hillary Clinton ankom ifølge Reuters Israel seint i går kveld - bare for å se at Israel i hele natt bombet Gaza by.

Hamas-talsmann Ayman Taha sa i går at en egyptisk-forhandlet våpenhvile ville gjelde fra klokka 10 i går kveld lokal tid, før forhandlingene brøt sammen.

I natt har israelerne iverksatt en massiv bombing av Gaza.

- 100 mål i natt Det israelske forsvaret sier de angrep 100 mål bare i løpet av natta, og hevder 50 av disse var underjordiske rakettbaser. Fra palestinsk side var det ifølge Reuters rolig i natt, før rakettangrepene tok seg opp i morgentimene. Seks raketter skal ha blitt avfyrt, uten at noen ble skadd, ifølge nyhetsbyrået.

Israel hevder videre at de har angrepet installasjoner tilhørende politiet og forsvaret, sikkerhetsdepartementet i Gaza og en sentral person i Hamas' luftforsvar. Også smuglertunneller ved grensa til Egypt skal ha blitt angrepet i natt.

Ifølge Sky kom angrepene i en periode med bare ti minutters mellomrom.

Israelsk radio siterte i går en ikke navngitt israelsk talsperson som sa at våpenhvilen ble utsatt på grunn av en svikt i forståelsen partene i mellom helt mot slutten av forhandlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer