Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel med massiv bombing av Gaza - bombet 100 mål bare i natt

- Vi vil jobbe for fred, sa Hillary Clinton, før bombingen tok til i natt.

EKSPLOSJON: En brann bryter ut etter et rakettangrep mot en smuglertunnell fra Egypt til Rafah sør på Gaza-stripen i natt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix
EKSPLOSJON: En brann bryter ut etter et rakettangrep mot en smuglertunnell fra Egypt til Rafah sør på Gaza-stripen i natt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs utenriksminister Hillary Clinton ankom ifølge Reuters Israel seint i går kveld - bare for å se at Israel i hele natt bombet Gaza by.

Hamas-talsmann Ayman Taha sa i går at en egyptisk-forhandlet våpenhvile ville gjelde fra klokka 10 i går kveld lokal tid, før forhandlingene brøt sammen.

I natt har israelerne iverksatt en massiv bombing av Gaza.

- 100 mål i natt Det israelske forsvaret sier de angrep 100 mål bare i løpet av natta, og hevder 50 av disse var underjordiske rakettbaser. Fra palestinsk side var det ifølge Reuters rolig i natt, før rakettangrepene tok seg opp i morgentimene. Seks raketter skal ha blitt avfyrt, uten at noen ble skadd, ifølge nyhetsbyrået.

Israel hevder videre at de har angrepet installasjoner tilhørende politiet og forsvaret, sikkerhetsdepartementet i Gaza og en sentral person i Hamas' luftforsvar. Også smuglertunneller ved grensa til Egypt skal ha blitt angrepet i natt.

Ifølge Sky kom angrepene i en periode med bare ti minutters mellomrom.

Israelsk radio siterte i går en ikke navngitt israelsk talsperson som sa at våpenhvilen ble utsatt på grunn av en svikt i forståelsen partene i mellom helt mot slutten av forhandlingene.

- Vil ha fred Totalt hevder Israel at Hamas har avfyrt over 800 raketter i løpet av den siste uka, hvorav 162 i løpet av tirsdagen.

Om noen er drept eller skadd i løpet av nattas bombardement er foreløpig ikke kjent.

- USA vil i løpet av de nærmeste dagene jobbe sammen med våre partnere her i Israel og i de nærliggende områdene, for å komme fram til en løsning som sikrer det israelske folk, forbedrer levekårene til folk i Gaza og gjør at vi kan nærme oss fred i hele regionen, sa Hillary Clinton - før Israel igjen begynte bombingen av Gaza.

Clinton fastholdt imidlertid at USA fullt ut støtter Israels «rett til å forsvare seg».

Flygeblader Det israelske luftvåpenet slapp i går flygeblader over Gaza by der de ba innbyggere om å evakuere til bykjernen, før de i natt iverksatte en massiv bombing av byen.

På flygebladene nevnes enkelte distrikter i byen spesielt, og det kommer også fram at det bare er er bestemte gater som bør brukes.

Ifølge BBC i går ettermiddag hadde bare noen hundre mennesker valgt å følge oppfordringen om å evakuere til sentrum.

- Mange sier at det både er upraktisk og for seint til at de kan forlate sine hjem, skriver BBC.

LØPER FOR LIVET: Palestinske steinkastere flykter fra israelske sikkerhetsstyrker etter et sammenstøt i byen Nablus i går ettermiddag. Foto: Jaafar Ashtiyeh / AFP / NTB Scanpix
LØPER FOR LIVET: Palestinske steinkastere flykter fra israelske sikkerhetsstyrker etter et sammenstøt i byen Nablus i går ettermiddag. Foto: Jaafar Ashtiyeh / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Fem israelere og over 130 palestinere er blitt drept etter at konflikten utartet forrige uke.

MØTTES: Hillary Clinton møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem i går. Foto: Baz Ratner / AP / NTB Scanpix
MØTTES: Hillary Clinton møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem i går. Foto: Baz Ratner / AP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!