Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Israel med nye angrep på Libanon

Har godtatt våpenhvile i 48 timer, USA tror på varig våpenhvile i løpet av uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs utenriksminister Condoleezza Rice holdt mandag morgen en pressekonferanse i Jerusalem. Rice sier hun vil jobbe hardt for å få til en varig våpenhvile og en permanent løsning på konflikten mellom Libanon og Israel, gjennom en FN-resolusjon i løpet av uka.

- Jeg er overbevist om at bare ved å få til begge deler kan det libanesiske folket klare å kontrollere landet sitt og sin framtid, og folket i Israel kan endelig få leve i fred uten terroristangrep fra grupper i Libanon, sier Rice.

Tror på politisk løsning

Rice har reist verden rundt de siste åtte dagene for å forsøke å få til en diplomatisk løsning på krigen. Hun håper nå at FN-resolusjonen som hun vil jobbe for, vil omfatte en våpenhvile, en politisk løsning på konfliktene som eksisterer mellom Libanon og Israel, og i tillegg et mandat til å plassere ut en internasjonal fredsstyrke mellom landene.

Talen mandag inneholdt ingen detaljer om hvordan FN-resolusjon skal løse det betente forholdet mellom de to landene, som blant annet har vært uenige om grensespørsmålet i flere tiår.

Nye angrep i dag

Rice uttrykte lettelse over at Israel har gått med på en 48 timers våpenhvile for å hjelpe sivilbefolkningen i Libanon til å komme seg ut av området i sør, som har vært hardest rammet av luftangrep. De vil også samarbeide med FN for å sikre nødhjelp til flyktningene i regionen.

Men allerede i morgentimene mandag gjennomførte Israelske kampfly flere bombeangrep mot Øst-Libanon. Angrepene skjedde nær byen Yanta nær grensa til Syria, sier offisielle kilder til AP.

MASSIVT ANGREP: Israel har beklaget at så mange sivile mistet livet i angrepet på Qana søndag. Foto: Scanpix
MASSIVT ANGREP: Israel har beklaget at så mange sivile mistet livet i angrepet på Qana søndag. Foto: Scanpix Vis mer

Da Israel gikk med på våpenhvilen, forbeholdt de seg retten til å angripe mål som de vet blir brukt til å planlegge umiddelbare angrep på Israel.

image: Israel med nye angrep på Libanon
OPTMIST: USAs utenriksminister Condoleezza Rice er optimistisk og tror på en løsning på konflikten mellom Israel og Libanon.