Israel med nye luftangrep på Gazastripen

Det israelske forsvaret melder selv at de har svart på nye rakkettangrep fra Gazastripen, med et bombeangrep mot det palestinske området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det israelske forsvaret opplyser at de har gjennomført luftangrep mot mot et militært Hamas-mål nord på Gazastripen, som svar på det som skal være nye rakettangrep fra det palestinske området.

- IDF (Det israelske forsvaret) holder terrororganisasjonen Hamas ansvarlig for denne fiendtlige handlingen som kom fra Gaza, skriver det israelske forsvaret på Twitter.

Det er så langt ikke meldt om skadde eller drepte etter luftangrepet.

- Ny intifada

Militante palestinere har avfyrt flere raketter mot Israel siden USAs president Donald Trump forrige uke anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad, til store protester fra verdenssamfunnet. Anerkjennelsen ble allerede samme dag møtt av massive protester.

Hamas oppfordret 7. desember palestinerne til å sette i gang en ny intifada, samtidig som også konkurrerende Fatah og president Mahmoud Abbas oppfordret til en vredens dag, i forbindelse med fredagsbønnen.

Siden er flere titalls personer skadd og det er også meldt om drepte i forbindelse med opptøyene som oppsto etter Trumps avgjørelse.

32 arrestert

19 raketter har blitt avfyrt fra Gaza mot Israel siden Trumps sjokkbeskjed 6. desember, ifølge den israelske avisa Haaretz. Det er det høyeste antallet raketter som har blitt skutt opp mot Israel siden krigen i 2014.

Israel har svart på rakettangrepene med flere luftangrep mot det israelske myndigheter hevder er militante mål på Gazastripen.

Natt til onsdag forrige uke gikk israelske soldater inn i flere palestinske hjem på den okkuperte Vestbredden. Blant totalt 32 palestinere som ble arrestert, er Hassan Yousef, et høytstående Hamas-medlem, opplyser israelske kilder til Times of Israel, ifølge NTB.

Gazastripen var okkupert av Israel fra 1967 til 2005, og området har siden vært beleiret og under en streng israelsk blokade.

​Dagbladet kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer