Israel mener Arafat finansierte terror

Israelske myndigheter sa i en erklæring i går kveld at de har beviser for at Yasser Arafat selv finansierte terroraksjoner. Palestinerne kaller uttalelsen for løgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for statsminister Ariel Sharon sier det viktigste beviset stammer fra avhør av Marwan Barghuti, en leder i Arafats Fatah-organisasjon. Barghuti ble arrestert av den israelske hæren i forrige måned, under en av aksjonene på Vestbredden.

I erklæringen står det at det har blitt ugjendrivelig slått fast at Arafat personlig godkjente bevilgninger til Fatah-operasjoner som han visste innebar terroraksjoner mot sivile.

Ariel Sharon sier han ikke ønsker å gå inn i fredsforhandlinger med Arafat, på grunn av hans direkte tilknytning til terroraksjonene.

Arafats politiske rådgiver, Saeb Erakat, benekter at Barghuti har vitnet mot Arafat. Erakat sier den israelske erklæringen er politisk motivert, og kaller den et forsøk på å skade Barghuti og Arafat.

Etter å ha snakket med Barghutis advokat, mener han også at Barghuti ble torturert under avhørene. Dette blir avvist av den israelske regjeringen.

(NTB-AFP)