Israel nekter 79 utenlandske aktivister innreise

Aktivistene får innreiseforbud til Israel i fem år.

Aktivister føres bort: En Palestina-aktivist blir her ført bort av sivilpoliti på flyplassen i Tel Aviv. 79 aktivister har blitt ført bort, og blir nektet innreise til landet i fem år. Foto JACK GUEZ / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
Aktivister føres bort: En Palestina-aktivist blir her ført bort av sivilpoliti på flyplassen i Tel Aviv. 79 aktivister har blitt ført bort, og blir nektet innreise til landet i fem år. Foto JACK GUEZ / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel har nektet nesten 80 utenlandske Palestina-aktivister innreise, opplyser israelske tjenestemenn. 58 av dem venter fortsatt på å bli deportert.

Ved midnatt natt til mandag hadde politiet på flyplassen Ben Gurion ved Tel Aviv pågrepet 79 personer. Mandag morgen hadde 21 av dem blitt sendt tilbake til flyplassen de kom fra.

Av de 58 som nekter å reise frivillig, ble to holdt innesperret på flyplassen, mens de andre er brakt til et fengsel i nærheten av Tel Aviv, opplyser en talskvinne for innenriksdepartementet.

Blant dem som nekter å forlate Israel, er 43 franske statsborgere, åtte briter, to italienere, tre canadiere, en spanjol og en amerikaner.

Alle de 79 aktivistene kommer til å få innreiseforbud til Israel i fem år.

Hundrevis av politifolk ble lørdag utplassert på flyplassen for å håndtere en strøm av aktivister som er kommet for å delta i en aksjon kalt «Velkommen til Palestina». Arrangørene har ventet opptil 1.500 deltakere, men Israel er oppsatt på at alle skal nektes innreise og settes på første mulig fly hjem igjen, på flyselskapenes regning.

Det har fått flyselskaper til å trekke tilbake 300 billetter fra passasjerer som skulle til Tel Aviv, noe som igjen har ført til sinte protester i flere europeiske hovedsteder.

(NTB)