Israel nekter nordmenn innreise i i Gaza

Norsk delegasjon vil overlevere to millioner kroner.

STORT BEHOV FOR HJELP: Khadra Abed Rabo sitter med sine nieser og nevøer utenfor famliens ødelagte hus i flyktningeleiren Jabaliya nord på Gaza-stripen. Selv om krigen er over er nøden og behovet for hjelp enormt. Foto: Scanpix
STORT BEHOV FOR HJELP: Khadra Abed Rabo sitter med sine nieser og nevøer utenfor famliens ødelagte hus i flyktningeleiren Jabaliya nord på Gaza-stripen. Selv om krigen er over er nøden og behovet for hjelp enormt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): I dag skulle en offisiell delegasjon fra vennskapsbyen Tromsø og Berg kommune på Senja reise inn i Gaza for å gi en symbolsk sjekk på to millioner kroner til det palestinske proteseverkstedet i Gaza kommune. Men turen har hittil ikke gått som forventet:

- Vi kom ikke inn i dag, men den norske ambassaden jobber med saken, og vi håper å reise inn i morgen eller fredag, sier en skuffet Tromsø-ordfører Arild Hausberg (Ap) til Dagbladet på telefon.

Fortsatt håpPå forhånd hadde de tre norske Palestina-vennene fått beskjed om at de fikk komme inn i Gaza. Derfor er nå skuffelsen stor:

- Dette er veldig kjedelig. Hadde vi vist dette, hadde vi ikke reist. Men ambassaden og det norske representasjonskontoret jobber for oss, og vi har fortsatt håp om å komme inn, sier Hausberg.

Delegasjonen ledes av Tromsø-ordfører Arild Hausberg (AP) som reiser sammen med Ingrid Evertsen fra Berg kommune på Senja og Astrid Eriksen fra ungdomshuset Tvibit i Tromsø.

Ingrid Evertsen («Mossa») startet innsamlingsaksjonen til Proteseverkstedet i juli 2006. Aksjonen utviklet seg til en landsomfattende solidaritetsaksjon under det israelske angrepet på Gaza i januar i år, og har så langt samlet inn nærmere 3 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer