Israel nekter skyld for drap på Hamas-leder

RAMALLAH (NTB-AFP-Reuters): En sentral militær leder i den militante palestinske organisasjonen Hamas er funnet drept i Ramallah på Vestbredden. Militante Hamas-medlemmer legger skylden på Israel, og truer med hevnangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohieddin Sharif har i to år stått høyt på israelske lister over ettersøkte personer, men israelske myndigheter benektet i dag at de sto bak drapet.

Sharif var ettersøkt i forbindelse med en rekke selvmordsbomber i Israel, der flere titalls personer ble drept. Israelske sikkerhetsstyrker mener Sharif var hjernen bak flere av disse aksjonene.

Mohieddin Sharif ble skutt av ukjente personer i Ramallah mandag kveld. Liket av Sharif ble plassert i en bil som så ble sprengt i lufta, opplyste palestinsk politi i dag.

Palestinske myndigheter fordømmer drapet, som de karakteriserer som «en forbrytelse utført for å sabotere palestinsk nasjonal sikkerhet og stabilitet».

Erklæringen beskylder ikke rett ut Israel for å ha drept Sharif, men indirekte antydes det at israelske hemmelige agenter sto bak drapet.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu benekter imidlertid på det sterkeste at Israel hadde noe med drapet å gjøre.